Een boek maken van de site die de encyclopedie verdrukte

Een groep website-ontwikkelaars  gaat een serie boeken uitbrengen waarin de volledige inhoud van alle Engelstalige Wikipedia-websites vervat is. Pediapress, het bedrijf waar de initiatiefnemers voor werken, bracht al eerder boeken uit met inhoud van de digitale encyclopedie. Pediapress denkt het voor het nieuwste project met 1000 boeken af te kunnen die elk 1200 pagina’s beslaan.

Een groep website-ontwikkelaars  gaat een serie boeken uitbrengen waarin de volledige inhoud van alle Engelstalige Wikipedia-websites vervat is.

Pediapress, het bedrijf waar de initiatiefnemers voor werken, bracht al eerder boeken uit met inhoud van de digitale encyclopedie. Pediapress denkt het voor het nieuwste project met 1000 boeken af te kunnen die elk 1200 pagina’s beslaan.

In de gedrukte Wikipedia loopt de paginanummering na ieder boekeinde door, zodat onderaan de laatste pagina van het laatste boek het getal 1.193.014 te zien zal zijn.

De encyclopedie wordt komend augustus gepresenteerd op Wikimania in Londen, een jaarlijkse bijeenkomst van de Wikipedia-gemeenschap.

    • Sebastiaan Kort