Droog en zonnig

Dankzij een sterk hogedrukgebied is het de rest van de week droog en vaak zonnig. De kern van het weersysteem ligt morgen, dinsdag, op de Noordzee met een luchtdruk van 1040 hectoPascal. Uiteindelijk passeert het hogedrukgebied donderdag ons land. Komende nacht schuiven wolkenvelden van noord naar zuid. Lokaal ontstaan nevel en mistbanken. De temperatuur daalt tot rond 4 graden. Morgen verloopt zonnig, al begint het zuiden in de ochtend waarschijnlijk nog met bewolking. Het is overwegend droog. En in de middag laat ook daar de zon zich volop zien. Het wordt 11 tot 14 graden, aan de noordkust rond 9 graden. Woensdag, donderdag en vrijdag verlopen zonnig. Daarbij komen de middagtemperaturen geleidelijk weer enkele graden hoger uit, terwijl de nachten juist weer kouder uitpakken.