De ‘Japanse Filippo Inzaghi’ maakt de Goal van het Weekend

Dit weekend was het weer feest op de velden. Met als hoogtepunt een Japanse Inzaghi die helemaal geen Super Pippo blijkt te zijn.

3. Sebastian Kehl (Borussia Dortmund)

Sebastian Walter Kehl. Begin deze eeuw als groot talent door Dortmund opgepikt in Freiburg en in de jaren daarop groeide de middenvelder uit tot vaste waarde in die Mannschaft, met het WK van 2006 in eigen land als hoogtepunt. Maar daarna hoefde hij niet meer te komen: vijf seizoenen volgden waarvan er vier door langdurig blessureleed werden gekenmerkt. Sinds twee jaar is Kehl weer de oude en deze goal tegen uitgerekend SC Freiburg mag er zijn:

2. Oribe Peralta (Santos Laguna)

Peralta was één van de dispensatiespelers die namens Mexico actief waren op het olympisch toernooi in Londen. U kent hem heel misschien nog wel als de man die in de finale tegen de gedoodverfde winnaar van goud - Brazilië, met onder meer Thiago Silva, Marcelo, Oscar, Hulk en Neymar - twee keer scoorde en zo de olympische titel aan Mexico schonk. Inventiviteit en handelingssnelheid kunnen Peralta (30) nog steeds worden toegedicht:

http://youtu.be/AYV2OpiVQgU

1. Hisato Sato (Sanfrecce Hiroshima)

Het mooie aan Sato is dat Filippo Inzaghi zijn voorbeeld is en hij her en der ook wel bekendstaat als de ‘Japanse Inzaghi’. Maar ja, Sato heeft wel een eigenaardige afwijking ten opzichte van Super Pippo: hij scoort wondergoals, iets waar we de Italiaan (in tegenstelling tot wat diens vreugde-uitbarstingen altijd deden vermoeden) toch niet echt op konden betrappen. Dit is Sato en dit is Sato ook. En dan afgelopen weekend dít weer:

http://youtu.be/ahvEmfQ054I

    • Jules Seegers