Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Atletiek

Mwangangi snel in Den Haag

John Mwangangi won de veertigste editie van de City-Pier-Cityloop.
John Mwangangi won de veertigste editie van de City-Pier-Cityloop. Foto ANP

De Keniaan John Mwangangi heeft gisteren City-Pier-Cityloop gewonnen. De 23-jarige atleet had 1.00,26 uur nodig voor de 21,1 kilometer. Dat was zes seconden sneller dan zijn landgenoot Jacob Kendagor. Ezekiel Chebii, ook een Keniaan, werd op een halve minuut van Mwangangi derde. Khalid Choukoud en Jip Vastenburg werden in dezelfde wedstrijd Nederlands kampioen. In Den Haag prolongeerde Choukoud in een tijd van 1.03,21 uur zijn titel. In 2011 was de Hagenaar ook al de beste van Nederland. Koen Raymaekers (1.03,49) en Ronald Schröer (1.04,28) werden achtereenvolgens tweede en derde. De pas 19-jarige Vastenburg won de titel bij de vrouwen. Met haar tijd van 1.13,15 uur bleef ze titelverdedigster Ruth van der Meijden zes seconden voor. Bovendien was Vastenburg ook ten opzichte van de buitenlandse concurrentie gisteren de snelste vrouw in Den Haag. (Novum)