Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Tijdschriften

Blendle vanaf april beschikbaar

Blendle, de online dienst die artikelen van de meeste grote kranten en tijdschriften per stuk gaat aanbieden (‘de iTunes van de journalistiek’), gaat in april van start. Dat heeft mede-oprichter Alexander Klöpping bekend gemaakt. Onder meer De Persgroep, Sanoma, Hearst en Reed Elsevier bieden hun publicaties via Blendle aan. Ook NRC doet mee aan het initiatief. Kranten en tijdschriften bepalen zelf voor welke prijs ze hun artikelen verkopen. De start van Blendle werd een paar keer uitgesteld.