Aardbeving van 6,9 voor de kust van Californië

Voor de kust van Californië heeft zich een aardbeving met een kracht van 6,9 voorgedaan. De zware en relatief ondiepe aardbeving (6,9 kilometer) vond plaats op 64 kilometer ten westen van Eureka. Er is geen gevaar voor een tsunami, aldus het Alaska Tsunami Warning Center. Er zijn voorlopig geen meldingen van schade.

De San Andreas-breuk, de scheidslijn van twee grote aardschollen die ten opzichte van elkaar bewegen, kopt parallel aan de westkust van de VS, waardoor er in de Amerikaanse staat Californië regelmatig aardbevingen zijn. In Californië gelden strikte bouwvoorschriften die voorkomen dat huizen gemakkelijk instorten bij een beving. De laatste grote aarbeving was in januari 1994. Door de Northridge earthquake, met een kracht van 6,7, kwamen 54 mensen om het leven. Het epicentrum was in de San Fernando-vallei, vlak bij het centrum van Los Angeles.