Tbs’er omgekomen bij arrestatie

Een tbs'er is omgekomen nadat hij zich verzette tegen zijn arrestatie. Hij zou zichzelf hebben neergestoken.
Een tbs'er is omgekomen nadat hij zich verzette tegen zijn arrestatie. Hij zou zichzelf hebben neergestoken. Foto ANP / AS Media

Een tbs’er is om het leven gekomen toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie in Alkmaar. Hij werd sinds gisteren gezocht, omdat hij niet was teruggekeerd na verlof. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover persdienst Novum.

De man werkte niet mee aan zijn arrestatie en dreigde met een mes. Daarop schoot een agent hem door zijn been. Vervolgens stak de man zichzelf in zijn nek. Hij was ongeveer 35 jaar oud. Over de identiteit van de man is niets bekend. Het OM wil niet zeggen waarvoor hij is veroordeeld, waar hij vastzat en of hij binnenkort zou vrijkomen.

Omwonenden vertellen aan RTV Noord-Holland dat ze een woordenwisseling hebben gehoord, waarin de politie de man probeerde te overtuigen zichzelf niet te verwonden.

De woordvoerders van het ministerie van Veiligheid en Justitie benadrukken dat ze nog niet precies weten hoe de man om het leven is gekomen. Dat moet onderzoek van de Rijksrecherche uitwijzen.

Dit bericht wordt aangevuld zodra er meer bekend is.

    • Mirjam Remie