Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

Wekelijks selecteert de fotoredactie van NRC de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de duizenden foto's die ze afgelopen week onder ogen kregen. De reeks van vandaag bevat foto's van onder meer protesten in Bahrein, Venezuela, Thailand en Oekraïne, het geweld in Syrië, en carnavalsvieringen van Brazilië tot Düsseldorf. Let op: enkele foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
2 maart, Mazar-i-Sharif, Afghanistan: Een Afghaanse man vilt het hoofd van een koe voor zijn werk. Meer dan een derde van de Afghanen leeft in extreme armoede, bleek deze week uit een rapport van de VN.
AFP / Farshad Usyan
2 maart, Bangkok, Thailand: schoonmakers maken de straten weer schoon nadat demonstranten, die in de Thaise hoofdstad protestkampen hadden opgezet, vertrokken zijn naar een centraal park in Bangkok.
Reuters / Athit Perawongmetha
3 maart, Caracas, Venezuela: een demonstrant gooit een molotovcocktail naar politieagenten tijdens een protest tegen de regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Sinds de protesten op 4 februari begonnen zijn al zeker achttien mensen om het leven gekomen en 250 gewond geraakt.
AFP / Leo Ramirez
3 maart, Russische ambassade Berlijn: een man houdt een poster vast bij een protest in Berlijn tegen de Russische dreiging in Oekraïne. Op de poster staan de halve portretten van president Poetin rechts, en Sovjetleider Stalin links.
AP / Markus Schreiber
3 maart, Daih, Bahrein: Demonstranten met gasmaskers op schuilen voor de oproerpolitie tijdens protesten in reactie op de dood van de 23-jarige Jaffer al-Durazi, die sinds december door de Bahreinse autoriteiten vast werd gehouden.
AFP / Mohammed al-Shaikh
3 maart, Daih, Bahrein: politie staat bij het lichaam van een een andere politieman, nadat een bom ontplofte tijdens gevechten met demonstranten.
AFP / Mohammed al-Shaikh
3 maart: een vrouw met een Oekraïense vlag om staat bij een gedenkplek op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, voor de mensen die om het leven kwamen bij gevechten met de politie tijdens de protesten tegen de Oekraïense regering.
AP / Emilio Morenatti
3 maart, Aleppo, Syrië: oppositiestrijders helpen een van hun gewonde leden tijdens gevechten met regeringstroepen in de buitenwijken van Aleppo.
AFP / Zein al-Rifai / AMC
3 maart, Mandra, Pakistan: het zesjarige Pakistaanse jongetje Adil Shadid slaapt met koorts op de grond in een sjaal, terwijl zijn moeder Najma, 25, werkt. Ze werkt in een baksteenfabriek in Mandra.
AP / Muhammed Muheisen
3 maart, New Delhi, India: Bruiden wachten tot ze hun huwelijksgeloften af kunnen nemen tijdens een 'massatrouwceremonie' in een tempel in New Delhi. Elf koppels trouwden tegelijkertijd.
Reuters / Anindito Mukherjee
3 maart, Düsseldorf, Duitsland: Een jonge krokodil kijkt naar de traditionele Rosenmontag-carnavalparade. In onder meer Keulen, Mainz en Düsseldorf is deze parade het hoogtepunt van het carnaval.
Reuters / Ina Fassbender
3 maart, Bonfim, Brazilië: Feestvierders nemen te paard deel aan het carnaval. Sinds de achttiende eeuw nemen in Bonfim al mensen deel aan deze traditie om te paard door de stad te paraderen.
Reuters / Roosevelt Cassio
3 maart, Rio de Janeiro, Brazilië: performers van de Salgueiro sambaschool nemen deel aan de carnavalparade in de Sambadrome van Rio.
AP / Felipe Dana
4 maart, Rio de Janeiro, Brazilië: feestvierders van de Vila Isabel sambaschool treden op tijdens de tweede paradenacht van het carnaval in de Sambadrome in Rio.
AFP / Tasso Marcelo Leal