Wie doet de afwas?

De bruiloft van nu ziet er houtje-touwtje uit, maar er is heel goed over nagedacht.

tekst Nathalie Wouters

Het Nederlandse topmodel Bette Franke doet voor haar werk de meest exotische oorden aan, maar gaf vorig jaar (op haar 23ste) het ja-woord op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Ze droeg een door haar zus ontworpen jurk, serveerde Hollandse appeltaart en vierde haar huwelijksnacht in een koepeltentje. Multimiljardair Mark Zuckerberg (Facebook) en zijn vrouw Priscilla Chan (allebei 27 tijdens hun bruiloft) trouwden in hun achtertuin, met nog geen honderd gasten. De catering werd verzorgd door hun favoriete buurtrestaurantjes: een betaalbare Mexicaan en een sushitent.

Twintigers van nu trouwen niet meer omdat het zo hoort, maar omdat ze het zelf graag willen. Hun bruiloften worden dan ook niet volgens het boekje, maar juist zo persoonlijk mogelijk ingevuld. Gelikte, tienduizenden euro’s kostende droombruiloften maken plaats voor intieme houtje-touwtjebruiloften. Dit soort feesten zijn behoorlijk fotogeniek. Niet onbelangrijk, nu alles direct op Instagram vereeuwigd wordt.