volksmuziek

„Op Facebook zag ik een oproep van de Hermitage. Studenten werd gevraagd een voorstel te doen voor onderzoek naar de antieke Zijderoute, die ontstond in de vroege Middeleeuwen en liep van China, via Centraal-Azië, en allerlei vertakkingen naar India en Europa. Ik studeer archeologie en het leek me leuk om te kijken of er bewijzen zijn voor de verspreiding van muziekinstrumenten en specerijen die de handelsreizigers meenamen. Toevallig werk ik in de Hermitage, als publieksvoorlichter. Ik zie wat bezoekers leuk vinden. Die willen niet alleen objecten bekijken, maar ook iets ervaren, horen, proeven. Zelf hou ik heel erg van obscure instrumenten en traditionele volksmuziek. Met zes studenten ga ik in juni naar Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan. Ons project Retour Zijderoute is te volgen op de website van de Hermitage.”