Weer Sotsji, géén Pellè

Zaterdag

Snowboarddroom

Snowboardster Bibian Mentel begon acht jaar geleden een lobby om snowboarden op het programma van de Paralympics te krijgen. Dat was nadat haar onderbeen was geamputeerd wegens een agressieve vorm van botkanker – ontdekt terwijl ze zich probeerde te kwalificeren voor de Winterspelen van Salt Lake City (2002). Nu komt haar droom uit. Mentel droeg de vlag bij de opening van de Paralympics en is een van de zeven Nederlanders die in actie komen in Sotsji.

Rehabilitatie in Polen

Veronica Campbell-Brown kijkt ernaar uit God weer met haar prestaties te eren, zei de Jamaicaanse sprintster vorige week nadat ze was vrijgesproken van dopinggebruik. De winnares van 18 olympische- en WK-medailles had in mei positief getest op een vochtafdrijvend middel. De atletiekunie schorste haar, maar het internationale sporttribunaal CAS besliste dat de urine niet juist was behandeld. ‘VCB’ werd gerehabiliteerd en verschijnt als favoriet aan de start bij de WK indoor in Polen.

Waar kijken wij naar?

Eens kijken of de paralympische sporters het in Sotsji net zo goed doen als hun valide collega’s.

Samenvattingen bij NOS op Nederland 1 (16.30 en 18.50 uur)

Zondag

Pellè moet nadenken

Graziano Pellè mocht van zijn trainer Ronald Koeman „even nadenken over wat hij heeft gedaan”. De spits hoeft zich maandag pas weer te melden bij de Kuip. Feyenoord hoopt zich een dag eerder zonder de geschorste Pellè te herstellen van de nederlaag tegen Ajax, zeker nu PSV in de nek hijgt van de club uit Rotterdam. Dat moet dan gebeuren op bezoek bij FC Groningen.

Fries tussen Kazakken

Van een vriendenploeg in eigen land, naar een team waar niemand zijn taal spreekt en waarvoor hij naar Monaco is verhuisd. Het wielerleven van Lieuwe Westra is flink veranderd sinds hij is overgestapt van het gestopte Vacansoleil naar Astana. Als Fries tussen de Kazakken en Russen start hij vandaag in Parijs-Nice, de etappekoers naar de zon waarin hij twee jaar geleden nog een rit won.

Waar kijken wij naar?

Feyenoord – ook voor de spelers die het komende WK de verdediging van Oranje vormen.

Live op betaalzender Fox (14.30 uur), samenvatting op Nederland 1 (19.00 uur)