PSV boekt zesde zege op rij - Vitesse verslaat NAC

Oscar Hiljemark (links, PSV) in duel met Yassin Ayoub (FC Utrecht).
Oscar Hiljemark (links, PSV) in duel met Yassin Ayoub (FC Utrecht). Foto EPA/ Joep Leenen

PSV is in de Eredivisie aan een indrukwekkende opmars bezig. De ploeg van trainer Phillip Cocu won vanavond thuis met 1-0 van FC Utrecht en boekte zo al de zesde overwinning op rij. PSV klimt door de zege voorlopig van de vijfde naar de vierde plaats, al kan die positie zondag weer overgenomen worden door Feyenoord.

De eindstand gaf een vertekend beeld van de krachtsverhoudingen op het veld. Memphis Depay en Ji-Sung Park kregen al in de openingsfase opgelegde kansen om PSV op voorsprong te zetten. Door het goede keeperswerk van Robbin Ruiter hield Utrecht echter tot de rust wonder boven wonder de nul.

Vroeg in de tweede helft kwam het doelpunt van PSV er alsnog toen de bal toevallig via Utrecht-verdediger Mathieu Delpierre voor de voeten kwam van Jürgen Locadia. Een minuut later claimde Utrecht een penalty bij een handsbal van Jeffrey Bruma, maar het voorval werd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük weggewuifd.

Het bleek een van de weinige speldenprikjes die Utrecht wist uit te delen. Door de nederlaag zijn de degradatiezorgen voor de ploeg van trainer Jan Wouters nog lang niet voorbij. Utrecht staat dertiende, slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Vitesse klimt naar tweede plek

Vitesse is in de Eredivisie opgeklommen naar de tweede plaats. De Arnhemmers dankten dat aan een 2-1 uitzege zaterdag bij NAC Breda. Zakaria Labyad en Mike Havenaar scoorden voor Vitesse. Jordy Buijs benutte namens de thuisploeg een penalty. De eindstand in het Rat Verlegh Stadion was al na 26 minuten bereikt. (Novum)