Politici, die luisteren niet

Foto REMKO DE WAAL/aNP
Foto REMKO DE WAAL/aNP

Het is een wat lullige foto. Precies het moment dat er nét niemand in de buurt is, wordt ChristenUnie-leider Arie Slob in beeld gebracht. De foto is genomen in het stadhuis na afloop van het campagnebezoek in Staphorst. Slob voert campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, die plaatsvinden op woensdag 19 maart.

Wie weet, misschien was het wel echt rustig in Staphorst. Het is nog maar twee weken, maar de gemeenteraadsverkiezingen leven niet bij de kiezer. Uit onderzoek van TNS NIPO bleek eind vorige maand dat minder dan de helft van alle kiezers gaat stemmen. Dat zou de laagste opkomst ooit betekenen.

De belangrijkste reden dat de kiezer niet gaat stemmen, bleek uit het onderzoek: de politiek ‘luistert toch niet’. En zo past deze foto precies bij het beeld van deze gemeenteraadsverkiezingen.