Spelen geopend met spektakel

De openingsceremonie van de Paralympics.
De openingsceremonie van de Paralympics. Foto AP

De Paralympische Spelen van Sotsji zijn vrijdag officieel geopend. De opening was het slotstuk van een spectaculaire openingsceremonie. Het wintersportfestijn voor mindervalide sporters duurt tot en met volgende week zondag. Snowboardster Bibian Mentel was de Nederlandse vlaggendraagster. In totaal doen er zeven Nederlandse atleten mee in Sotsji. Zaterdag komen skiërs Anna Jochemsen, Bart Verbruggen en Kees-Jan van der Klooster als eersten in actie. Jochemsen en Verbruggen doen mee aan de staande afdaling. Van der Klooster doet mee aan de gezeten variant. Behalve de drie skiërs zijn er vier snowboardcrossers in de Nederlandse equipe. Naast Mentel zijn dat Lisa Bunschoten, Merijn Koek en Chris Vos. (Novum)