Niet heel spannend

„Dit keer is bij de selectie voor de eerste keer de marktwaarde en niet langer het handelsvolume bepalend. Dit sluit beter aan bij de wijze van indexsamenstelling van andere internationale beursgraadmeters en zou bovendien tot meer stabiliteit moeten leiden. Voor ons zijn veranderingen in de indices niet heel spannend. Soms zie je wat koersbewegingen in de aanloop naar die wijziging, omdat bepaalde indexmanagers aan- en verkopen moeten doen om hun eigen portefeuille in lijn te brengen met de nieuwe wegingen. Maar tegenwoordig wordt dat over het algemeen vrij geleidelijk opgebouwd en afgebouwd en is het effect beperkt. Bovendien is het effect vaak zo kortstondig, dat dit spel voor particuliere beleggers niet echt goed te spelen is. Ik blijf vasthouden aan onze fundamentele visie met een overweging op aandelen, en vinden, onafhankelijk van de wijzigingen in de index aandelen als ASML, PostNL en TKH, aantrekkelijk.”