Net gemist 8/3

Deze week: lezersvragen over de Krim, een eerbetoon aan Philip Seymour Hoffman en crackburgemeester rob Ford bij Jimmy Kimmel   Wat Vragen over de Krim Tijd 10 minuten Afgelopen week kregen lezers van nrc.nl de gelegenheid om vragen te stellen aan NRC-journalisten die schrijven over de situatie in Oekraïne. Zoals: Hoe is Rusland bij dit

Deze week: lezersvragen over de Krim, een eerbetoon aan Philip Seymour Hoffman en crackburgemeester rob Ford bij Jimmy Kimmel

 

Wat Vragen over de Krim
Tijd 10 minuten
Afgelopen week kregen lezers van nrc.nl de gelegenheid om vragen te stellen aan NRC-journalisten die schrijven over de situatie in Oekraïne. Zoals: Hoe is Rusland bij dit conflict betrokken geraakt? En zou het écht zo erg zijn als de Krim Russisch wordt? Een selectie van de vragen  is terug te lezen op nrc.nl.

Wat Eerbetoon aan Philip Seymour Hoffman
Tijd 20 minuten
Caleb Slain vatte 47 films van de onlangs  overleden Hollywoodacteur Philip Seymour Hoffman  samen in twintig indrukwekkende minuten. Het kostte Slain 200 uur.

Wat Rob Ford bij Jimmy Kimmel
Tijd 7 minuten
‘Crackburgemeester Rob Ford van Toronto was afgelopen week te gast bij de show van de Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel. Ford, al ruim drie jaar burgemeester van Toronto, werd internationaal bekend toen er vorig jaar videobeelden naar buiten kwamen waarop hij crack rookte. Gevolgd door een video van een dronken, tierende Ford. Kimmel maakt het hem niet makkelijk.

Wat Zo ging de Facebook-WhatsApp megadeal (Forbes)
Tijd 15 minuten
‘Get together?’. Zo luidde de onderwerpregel van de e-mail die Mark Zuckerberg in 2012 stuurde naar Whatsapp-oprichter Jan Koum. Het was het begin van een slopende, en spannende,  reeks onderhandelingen, die uiteindelijk leidde tot een overnamebedrag van 19 miljard dollar. Zakenblad Forbes reconstrueert hoe de deal tot stand kwam.

Wat Nieuwslezer Russia Today neemt live op tv ontslag
Tijd 1,5 minuut
De Engelstalige nieuwszender Russia Today wordt betaald door de Russische regering en is bedoeld om het regeringsstandpunt te vertolken in het buitenland. Daar was nieuwslezer Liz Wahl van Russia Today America klaar mee. Ze nam live op televisie ontslag.

Wat Adriaan van Dis, nog één keer
Tijd 50 minuten
Ter gelegenheid van de Boekenweek maakte Adriaan van Dis  een speciale aflevering van zijn boekenprogramma Hier is… Adriaan van Dis. Met onder meer de Colombiaanse schrijver  Juan Gabriel Vasquez.

Wat De eerste mensen die naar Mars willen
Tijd 11 minuten
In 2023 wil Mars One de eerste twee mensen naar Mars sturen. Tweehonderdduizend mensen meldden zich aan voor de ruimtereis, daar zijn er op dit moment nog ruim duizend van over. Het gaat om  een enkele reis: terugkeren is onmogelijk. Documentairemakers Skylar Nielsen en Doug Fabrizio volgden vijf  mensen die bereid zijn de aarde  voor altijd te verlaten. Om totaal  uiteenlopende redenen.

Wat Just, Melvin
Tijd 75 minuten
Deze HBO-documentaire is al  tien jaar oud, maar nog altijd de moeite waard. Just, Melvin is een autobiografische film van filmmaker James Ronald Whitney, die in zijn jeugd werd misbruikt. Seksueel misbruik blijkt binnen Whitney’s familie structureel voor te komen. De kwade genius: Whitney’s opa. Whitney beschrijft een reis langs alle gruwelen die hem  zijn overkomen. Ook confronteert hij zijn opa, nu bewoner van een verzorgingstehuis, met zijn daden.