Waarover praten wij dit weekend? Over de manonderdrukkende vrouw, een erfelijke mastertitel en: de filmhit ‘12 Years a Slut’

Bij een diner, borrel of feest blijven gesprekken vaak hangen in kabbelend gekeuvel. Maak het spannender: snijd een spraakmakend onderwerp aan of verkondig een afwijkende mening. nrc.next helpt.

Stelling: Honderd procent van de Nederlandse mannen lijdt onder mentale marteling door vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek onder 12.312 mannen in de hele EU. Nederland eindigt hiermee op de eerste plaats, ex aequo met de overige 27 EU-landen. De oorzaken kunnen per land verschillen. Nederlandse vrouwen blijken zich opvallend vaak te gedragen als verwende prinsessen op de erwt. De onderzoekers houden, in de verschillen tussen landen, rekening met een foutenmarge van 0,2 procentpunt.

Stelling: Landelijke politici verpesten de gemeenteraadsverkiezingen. Schandalig dat nieuwsredacties van radio- en tv-programma’s debatten organiseren waarin Diederik Samson, Halbe Zijlstra, Kereltje Pechtold c.s. gaan zitten baltsen tegen elkaar. Stoorzenders zijn het. Kiezersbedrog plegen ze. Kies lokaal. Zwijg, Den Haag! Collectieve opsluiting in de torens van de Ridderzaal verdienen de nationale praatapen, tot donderdagochtend 20 maart, acht uur ’s ochtends.

Stelling: Ook een leuke film: 12 Years a Slut. Een noodzakelijke parodie op het in erotisch opzicht nogal povere slavenepos 12 Years a Slave. Het verhaal gaat over een man die wordt ontvoerd en dan twaalf jaar wordt opgesloten in de ballenbak van IKEA. Twaalf jaar laat Kim Holland hem alle hoeken van de ballenbak zien. Heel zielig.

Stelling: Turkije mag Griekenland annexeren. Ja, Griekenland, waren we even vergeten door die toestand op de Krim. Het is er nog steeds een puinhoop, financieel gezien. Ze komen er nooit meer bovenop, daarom moeten we de Grieken uit de EU zetten. Om er maar helemaal van af te zijn, leveren we het land uit aan Turkije, dat terecht hunkert naar de herleving van het Ottomaanse Rijk. De Turken zullen in Griekenland hun lira’s stukslaan, waardoor dat land ook enorm verzwakt en de EU straks een concurrent minder heeft. Win-win-situatietje.

Stelling: Zuid-Holland is de enige provincie die zelfstandig kan overleven. Ga maar na: ze hebben er alles. De grootste haven van Europa, de hoofdstad van het internationaal recht, een van de belangrijkste agrarische regio’s ter wereld (het Westland), prachtige binnensteden en de enige voetbalclub die er echt toe doet (FC Dordrecht). Bovendien vind je de blondste stranden van Nederland op Goeree-Overflakkee.

Stelling: RTL heeft eindelijk geld genoeg om goeie programma’s te maken. Dit zijn de cijfers die afgelopen week naar buiten kwamen: ruim 100 miljoen operationele winst, bij een omzet van ruim 450 miljoen euro. Goed zo! Gewoon doorgaan met prostitutiepromo ’s nachts, Adam zoekt Eva, Utopia, From Russia with love. Allemaal kaskoeien. Maar doe nu ook eens af en toe een uurtje waarin mensen hun kleren aanhouden, niet vastgespijkerd zitten in een glad formatje en de bloedsomloop naar hersencellen wordt gestuwd, in plaats van naar het laagste punt.

Stelling: De mastergraad moet een erfelijke titel worden, à la graaf en hertog. Kinderen uit armere milieus kunnen immers toch niet meer doorleren; dat is onbetaalbaar geworden. En brallende rijkeluiskinderen kosten de samenleving klauwen met geld, omdat ze eindeloos kunnen studeren en daarbij niks klaarmaken. Geef ze die academische titel bij geboorte. En laat ze elders chillen, atten en de boel onderkotsen.