Lente lijkt echt begonnen: morgen temperaturen tot 20 graden

Het hele weekend is het op het terras prima toeven als we de meteorologen mogen geloven.
Het hele weekend is het op het terras prima toeven als we de meteorologen mogen geloven. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Het is vandaag al lekker weer, maar morgen wordt het nog beter. Het KNMI voorspelt dat de temperaturen dan plaatselijk tot 20 graden kunnen stijgen. Het lenteweer lijkt ook na het weekend aan te houden.

Vandaag blijft het droog en zijn er flinke periode met zon, hoewel er soms plaatselijk ook sluierbewolking kan voorkomen. Volgens het KNMI loopt de maximtemperatuur vanmiddag uiteen van 11 graden op de Wadden tot soms wel 17 graden in het midden en het zuiden van het land. Morgen wordt het aan de kust 15 graden en kan het in het zuidoosten plaatselijk zelfs 20 graden worden.

Vorig jaar werd het voor het eerst 20 graden op 24 april. Mocht het morgen ook zo warm worden dan is dat geen record. In Maastricht werd het in 1920 al eens op twintig graden op 18 februari.

Na het weekend lijkt het mooi te blijven, het KNMI voorspelt voor volgende week “zonnig, droog en rustig weer”. De temperatuur zal echter wel een klein stapje terug doen, omdat de warme zuidenwind verdwijnt. De luchtdruk blijft echter hoog met als gevolg droog en zonnig lenteweer. Pas volgend weekend volgt waarschijnlijk een overgang naar wisselvallig lenteweer met normale temperaturen.