Ik maak m’n eigen keuze

„Indexbeleggen is in. Het idee is vaak, dat als je in de index belegt je geen risico loopt. Een groot misverstand. De index, of de bedrijven waarvan de aandelen in die index zijn opgenomen, kunnen ook minder gewaardeerd worden omdat er, om wat voor reden dan ook, geen vraag naar is. Ik ben niet van het indexbeleggen.

Geef mij maar een beperkt aantal bedrijven waarvan ik geloof dat ze op de lange termijn op een fatsoenlijke manier waarde kunnen creëren. Er zijn zeker beleggers, zoals pensioenfondsen, die in en uit bedrijven stappen omdat die in een bepaalde index worden opgenomen of daar juist uit worden gezet.

Ik blijf zitten in de bedrijven waarin ik vertrouwen heb en maak daarbij mijn eigen keuze. En laat die dus niet over aan een commerciële instelling die de index op een andere manier gaat samenstellen.”