Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Financiële man wil oud en wijs worden

Chris Figee

(41) is nu directeur Group Finance bij verzekeraar Achmea. Hij wordt per 1 mei financieel directeur van verzekeraar ASR.

1. Vanwaar deze stap?

Dit is mijn kans om op korte termijn eindverantwoordelijk te zijn bij een mooi verzekeringsconcern. De komende privatisering van ASR maakt het extra spannend.

2. Kruiwagen?

Geen kruiwagens, wel leermeesters. Van Henk Eggens leerde ik bij Aegon het belang van beheersing van een vak, van Peter de Wit bij McKinsey de waarde van goede relaties. Bij Achmea leerde Gerard van Olphen me die twee te combineren.

3. Eerste daad?

Het zou arrogant zijn te denken dat ik nu al zou weten wat ik straks wil veranderen.

4. Nest?

Een warm onderwijzersgezin. Werk hard en doe je best, heb ik meegekregen.

5. Studie?

Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en postdoctoraal beleggingsanalist.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Warren Buffett, de beste belegger ter wereld. Ik kocht mijn eerste cursus beleggen toen ik veertien was.

7. Wat wilt u later worden?

Oud en wijs. Ik ben niet iemand van grote dromen.