Warm overdag

De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn de komende dagen behoorlijk groot. Dit heeft te maken met kalm en helder weer enerzijds en een toename in de zonkracht anderzijds. De temperatuur gaat landinwaarts ook komende nacht fors onderuit. Vanavond wordt het vanuit het westen namelijk overal helder en bij weinig wind gaat het in het binnenland her en der licht vriezen. Er volgt een ronduit zonnig weekeinde met verder oplopende middagtemperaturen. Zaterdag is het met 10 tot 13 graden al zo’n 4 graden zachter dan de klimatologische norm. Met 12 tot plaatselijk 18 graden spant zondagmiddag echter de kroon wat temperaturen betreft. Het zonnige en droge weer met koude nachten houdt in de nieuwe week aan. In de middag blijven de temperaturen met een graad of 13 aan de hoge kant.