Vijftig mensen verliezen baan door faillissement Van Hattem Vlees

Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees toonde vorige maand de slachterij in het Gelderse Dodewaard. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Een deel van vleesverwerker Van Hattem Vlees uit Dodewaard is failliet verklaard, het gedeelte waar het personeel was ondergebracht. Zo’n vijftig mensen zitten door het faillissement zonder werk, laat de raadsman van het bedrijf vanavond aan persbureau Novum weten.

Het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd omdat het de salarissen van de werknemers niet kon betalen doordat de slachterij stilligt. Het faillissement levert het bedrijf een uitkering op van het UVW. Het bedrijf hoopt ‘op korte termijn’ een doorstart te kunnen maken en het personeel weer terug in dienst te nemen.

Van Hattem moest 28.000 ton vlees terughalen

Van Hattem Vlees raakte begin dit jaar in opspraak vanwege gesjoemel met paardenvlees. Het bedrijf moet al het vlees dat de afgelopen twee jaar is geproduceerd terughalen. Het ging hier om 28.000 ton vlees.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bepaalde vorige maand bovendien dat Van Hattem voorlopig geen dieren meer mag slachten, omdat het bedrijf er niet in slaagt het systeem waarmee vlees getraceerd kan worden aan te passen. Van Hattem krijgt zijn erkenning pas terug als het traceringssysteem in orde is.

    • Annemarie Coevert