Paralympische Spelen van Sotsji door Poetin geopend

De Russische president Vladimir Poetin tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen. Foto AP

De Paralympische Spelen van Sotsji zijn vanavond officieel geopend door de Russische president Poetin. De opening was het slotstuk van een spectaculaire openingsceremonie. Het wintersportfestijn voor mindervalide sporters duurt tot en met volgende week zondag.

Snowboardster Bibian Mentel was de Nederlandse vlaggendraagster. In totaal doen er zeven Nederlandse atleten mee in Sotsji. Morgen komen skiërs Anna Jochemsen, Bart Verbruggen en Kees-Jan van der Klooster als eersten in actie. Jochemsen en Verbruggen doen mee aan de staande afdaling. Van der Klooster doet mee aan de gezeten variant.

Behalve de drie skiërs zijn er vier snowboardcrossers in de Nederlandse equipe. Naast Mentel zijn dat Lisa Bunschoten, Merijn Koek en Chris Vos.

    • Annemarie Coevert