Nederlander krijgt in Frankrijk 28 jaar cel voor dubbele moord

Een Nederlandse man is in Frankrijk veroordeeld tot 28 jaar cel voor een dubbele moord in 2011. Dat meldt de regionale Franse krant L’Union L’Ardennais vandaag. Martijn de H. werd gisteren door de rechtbank in de Franse Ardennen al schuldig bevonden.

Foto EPA / Etienne Laurent

Een Nederlandse man is in Frankrijk veroordeeld tot 28 jaar cel voor een dubbele moord in 2011. Dat meldt de regionale Franse krant L’Union L’Ardennais vandaag. Martijn de H. werd gisteren door de rechtbank in de Franse Ardennen al schuldig bevonden. De aanklager had levenslang geëist.

De Nederlandse zakenman zou zijn slachtoffers een huis hebben willen verkopen dat niet meer van hem was. Er zou een ruzie zijn ontstaan, die uit de hand liep.

Het Belgische echtpaar was een paar dagen vermist, toen hun lichamen werden gevonden. De man kwam om het leven door vijf schotwonden. Van de vrouw was de schedel ingeslagen.

De H. zou in Nederland, België en Frankrijk al met justitie in aanraking zijn geweest, met name vanwege vertrouwensbreuk en oplichterij. Ook het Belgische koppel had hem van zwendel beticht, voordat het echtpaar werd omgebracht.

    • Laura Klompenhouwer