Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

‘Moody’s: Nederland behoudt AAA-status’

Foto: Reuters / Mike Segars

Nederland behoudt de AAA-status, de hoogste kredietstatus die er is bij beoordelaar Moody’s . De kredietbeoordelaar geeft vanavond aan dat de vooruitzichten van ons land zijn verbeterd. Ze waren negatief, nu stabiel.

Dat meldt Moody’s volgens nu.nl. Het risico dat noodsteun negatief uitpakt voor de schatkist van Nederland neemt volgens Moody’s af, en is er momenteel een relatief klein risico op ‘besmetting’ binnen de eurozone. Daarnaast is het land fiscaal stabiel.

Het grootste ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) verlaagde in november vorig jaar de kredietwaardering van Nederland van AAA naar AA+. Bij de kleinste beoordelaar Fitch, heeft Nederland nog steeds de AAA-status.