Weer mist speler van Vitesse een wedstrijd door visumproblemen

Opnieuw heeft een voetballer van Vitesse door visumproblemen niet kunnen spelen. De Ecuadoriaanse international Renato Ibarra miste afgelopen woensdag een vriendschappelijke interland in Londen tegen Australië, omdat hij niet over de vereiste papieren beschikte.

Vitesse kwam eerder dit jaar in opspraak nadat de club zonder de Israëliër Dan Mori naar een trainingskamp in Abu Dhabi was vertrokken. De Arnhemse club kreeg een dag voor vertrek te horen dat haar verdediger niet welkom was. Volgens trainer Peter Bosz liep Dan Mori het gevaar gearresteerd te worden en is daarop besloten hem thuis te laten. „Achteraf kun je dat misschien naïef of zelfs fout noemen”, zei Bosz later.

Volgens de Ecuadoriaanse krant El Universo zouden de problemen van Ibarra gekomen zijn omdat Vitesse eerst geen toestemming wilde geven voor de visumaanvraag. „Ze gaven hem pas later permissie en daarna was het niet meer mogelijk om hem een visum voor Groot-Brittannië te verstrekken”, aldus El Universo.

Volgens een woordvoerder van Vitesse mislukte een visumaanvraag wegens een storing bij de Britse consulaire dienst. „Het is een heel ander geval dan Dan Mori”, haast de woordvoerder zich te zeggen. „Het was pas laat bij ons bekend dat Ibarra was geselecteerd. Er zat wel wat tijdsdruk op. Hij is met een teammanager naar het Britse consulaat in Amsterdam geweest. Maar de aanvraag ging uiteindelijk mis door problemen met een computer of een printer.” De consulaire dienst kon vanochtend geen commentaar geven.

Ecuador boog in stadion The Den zonder Ibarra tegen Australië een 3-0 achterstand om in 4- 3 overwinning. De aanvaller Ibarra is nog niet zeker van een plek in de WK-selectie van bondscoach Reinaldo Rueda, daarom zou zijn ongewenste afwezigheid van belang kunnen zijn. Ecuador speelt op 17 mei in de Amsterdam Arena tegen het Nederlands elftal als voorbereiding op het WK.

    • Koen Greven