Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Nog last van subsidieparadox

Een taaie organisatiestructuur en de subsidieparadox staan ondernemendheid bij musea en bibliotheken nog in de weg. Dat blijkt uit een onderzoek dat het bureau Panteia heeft uitgevoerd in de erfgoedsector. Die paradox is dat het resultaat van geslaagd ondernemerschap daling van de subsidie kan zijn en dat stimuleert niet. Panteia stelt wel dat musea en bibliotheken een goede start hebben gemaakt door zich proactief en innovatief op te stellen. De risicobereidheid zou groter kunnen. (NRC)