Rolling Stones op Pinkpop! Zou het?

Zou het dan eindelijk, Mick Jagger op het Pinkpoppodium? In 1979, op het tiende festival, smeerde hij hem – een minuut voor een duet met Peter Tosh in Don’t Look Back. Pinkpop-organisator Jan Smeets was ontroostbaar, en heeft er nooit meer iets over gehoord. En Jagger? Die blijkt zich het voorval niet te herinneren.

De Rolling Stones wel of niet naar Pinkpop in juni? Het houdt de gemoederen al maanden bezig. Opwinding om een bevestigende tweet van achtergrondzangeres Lisa Fischer. Het roze poppetje van het Pinkpoplogo kwam al meteen met een roze uithangende tong in het AD. En de Spaanse krant El Mundo wist het gisteren zeker: de Europese tournee van de Stones vangt aan in Parijs waarna de karavaan naar Landgraaf trekt voor Pinkpop. Daarna zullen de Stones voor het eerst in Tel Aviv aantreden en daarna in Madrid.

Smeets houdt het nieuws nog steeds onder de pet. Althans, tot de Pinkpop-persconferentie volgende week. Op Radio 2 zei hij dat is afgesproken dat hij niet de eerste is die het gaat vertellen. „Dat is aan de heer Jagger of het management zelf. Zolang de Stones niet zelf bevestigen houd je in onze business je mond. Anders keert het zich alsnog tegen je.” Ja, ze brengen nog wat teweeg, die oude Britse rockers (drummer Charlie Watts wordt in juni 73 jaar, Mick Jagger en Keith Richards zijn beiden 70 jaar en Ronnie Wood is 66 jaar). De Tokyo Dome in Japan kreeg dinsdag een verrassing: een versie van de nooit als single uitgebrachte Silver Train van de LP Goats Head Soup uit 1973.

    • Amanda Kuyper