Nieuwslezer Russia Today neemt live op tv ontslag

De Engelstalige nieuwszender Russia Today wordt betaald door de Russische regering en is bedoeld om het regeringsstandpunt te vertolken in het buitenland. Neutraal of objectief kan je het dus niet noemen, zeker niet met de huidige situatie op de Krim. En daar was nieuwslezer Liz Wahl van Russia Today America klaar mee.

Live in de uitzending zegt ze dat ze als werknemer van Russia Today worstelt met ethische en morele dilemma’s en daarom opstapt.

“I’m proud to be an American and believe in disseminating the truth, and that is why, after this newscast, I’m resigning.”

Opvallend is dat Russia Today de video zelf ook op YouTube heeft gezet. Wel staat er een uitgebreide beschrijving onder, waarin de zender uithaalt naar Wahl.

“When a journalist disagrees with the editorial position of his or her organization, the usual course of action is to address those grievances with the editor, and, if they cannot be resolved, to quit like a professional. But when someone makes a big public show of a personal decision, it is nothing more than a self-promotional stunt. We wish Liz the best of luck on her chosen path.”