Russische coach nationaal team stapt op na tegenvallende prestaties in Sotsji

De Russische ijshockeyploeg moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Zinetoela Biljaletdinov heeft volgens de internationale ijshockeybond IIHF gisteren zijn ontslag aangeboden. Dat deed hij na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen. In Sotsji lukte het de Russen niet een medaille te winnen. Biljaletdinov werd in de zomer van 2011 aangesteld. Het volgende jaar leidde hij de Russen naar de wereldtitel. Als speler won Biljaletdinov met de Sovjet-Unie olympisch goud in 1984. Vier jaar eerder had hij al zilver veroverd. Rusland heeft op korte termijn een nieuwe bondscoach nodig. In mei wordt het WK gespeeld. Tijdens de Spelen verloren de Russen van de Verenigde Staten in de poulefase en van Finland in de kwartfinales. (Novum)