Goeie gouwe ouwe gele

Nostalgie voor 90’s-kids // Speel South Park voor een dosis anale fixatie // Het nieuwe oude Pacman is onschuldiger // Net als Donald en z’n neefjes

Spelen // Game Pacman Pro Voor Android, iPad, iPhone Gratis 3

De jaren tachtig herleven met Pacman Pro. Met deze gratis app kunnen gebruikers naar hartelust worden opgejaagd door de rode, roze, turquoise en oranje spookjes. Of zelf op de spoken jagen. Het spel is simpel: met behulp van pijltjes rechtsonder op het scherm, leiden gebruikers de gele held door het doolhof op zoek naar punten en kersen. Alsof er sinds 1980 niets veranderd is, behalve dat de spelkast nu in je handen past. Het enige wat aan te merken is op het spel, is de ietwat slome reactie van de besturing op de wensen van de speler. Meer dan eens loopt Pacman voorbij het hoekje waar hij heen moet en wordt hij verslonden door een van de spoken. Daarnaast zijn de reclames – te verwachten in een gratis versie – afleidend en onnodig. Dat heeft deze tijdloze klassieker toch helemaal niet nodig?

    • Hans Klis