Dierenschaarste

Spelen // Game Disco Zoo Van: Nimblebit, Milkbag. Voor: iOS Gratis 3

Doordat het App Store-aanbod enorm is en de distributie kosteloos, lijkt er wel een post-schaarste-economie ontstaan, waarin zowat alle populaire games gratis zijn. Toch is de schaarste niet verdwenen; die zit nu in de spellen zelf. Zo ook in Disco Zoo, de nieuwste van Tiny Tower-maker NimbleBit. Je vult je dierentuin door dieren vrij te spelen in een soort zeeslag voor één speler, waarin je patronen moet vinden door tegels om te draaien. Wil je meer kansen om dieren te vinden? Dat kan, als je maar betaalt. Eenmaal in hun hokken leveren je beestjes maar een tijdje geld op, daarna moet je ze eerst wakker maken. Het spel speelt zo lekker weg dat het de vraag oproept of schaarste niet alleen een economische, maar ook een menselijke behoefte is.

    • Niels `t Hooft