Adriaan van Dis wordt opnieuw een hit

None

Zien Info

DWDD: Hier is... Adriaan van Dis

Ned. 1, 19.00-20.00 uur

Een jaar geleden was Adriaan van Dis onverwacht weer te zien met zijn oude programma Hier is... Adriaan van Dis. De terugkeer van de schrijver in een speciale aflevering van het VARA-programma De Wereld Draait Door was meteen een groot succes. Op het hoogtepunt van de uitzending, waarvoor in de studio van DWDD het oude decor van Van Dis was nagebouwd, keken maar liefst 1,1 miljoen kijkers.

Op Twitter was Adriaan van Dis al snel trending topic – een onverwachte hype voor een slow television programma met elitaire twist. Niet alleen hield Van Dis in het Duits een interview met de schrijfster Judith Schalansky, ook liet hij schrijver Maarten Biesheuvel, in het bijzijn van zijn vrouw Eva, een kerkelijk lied zingen.

Deze keer zal Van Dis, aan de vooravond van de Boekenweek, drie schrijvers aan het woord laten: de Colombiaanse schrijver Juan Gabriel Vasquez, de Britse historicus Simon Schama en Helga Ruebsamen. Gaat het opnieuw een hit worden? Vast, als we Van Dis moeten geloven. Vorig jaar zei hij in een reactie op zijn succes: „Mensen willen best de tijd nemen om goed naar iemand te luisteren, als je het maar voorzet.”

    • Rosan Hollak