Voor wie even de tijd wil doden

Web // Vertragingsapp TickTickTick gu-tickticktick.appspot.com/

Even zes minuten over? Of, dankzij een vertraagde trein, een kleine minuut te doden? Laat de oude, vertrouwde Vertragingsapp dan eens links liggen en zoek TickTickTick op van The Guardian. De Britse krant heeft een nieuwe en vooral informatieve manier gevonden om in een verloren moment meteen bij te zijn met het laatste nieuws. Aan de linkerkant van de site klikken gebruikers in hun browser aan hoeveel tijd ze hebben om te lezen. Vervolgens verschijnen aan de rechterkant lijsten met recente artikelen op The Guardian-website met de overeenkomende leestijd. Wie maar één minuut heeft kan bijvoorbeeld recensies lezen van het boek The Book Thief (00:51). Jammer is wel dat er voorlopig nog geen artikelen in de app staan die een langere leestijd hebben dan vijftien minuten.

    • Hans Klis