Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Verouderde trajectcontrole op vijf snelwegen uitgeschakeld’

Borden langs de A2 geven de trajectcontrole tussen Utrecht en Amsterdam aan. De controle op de A2 staat wel gewoon aan.
Borden langs de A2 geven de trajectcontrole tussen Utrecht en Amsterdam aan. De controle op de A2 staat wel gewoon aan. Foto ANP / Robin Utrecht

Op zeker vijf snelwegen is de trajectcontrole uitgeschakeld omdat de apparatuur verouderd is. Voor zover dat nog niet is gebeurd worden de systemen ontmanteld, schrijft De Telegraaf.

Vier leveranciers zijn in de race om nieuwe systemen te leveren. Maar de systemen worden zeker niet voor volgend jaar vervangen, zegt een woordvoerder van het landelijk parket team verkeer in de krant.

Onder meer de trajectcontroles op de A12 bij Den Haag, de A12 bij Utrecht, de A4 bij Nieuw-Vennep en de A58 bij Bergen op Zoom en in Zeeland zijn uitgeschakeld. Ook deeltrajecten van de A10, A20 en A13 staan uit, maar daar wordt de trajectcontrole dit jaar weer in bedrijf genomen. De borden die waarschuwen voor de trajectcontrole die waren weggehaald, keren dan ook terug.

Op sommige wegen waar de trajectcontrole niet meer werkt zijn de borden nog niet weggehaald. Dat gaat snel alsnog gebeuren. Overigens betekent het ontbreken van de trajectcontrole niet dat op die stukken plankgas kan worden gegeven zonder het risico een prent te krijgen. De woordvoerder van het landelijk parket waarschuwt dat de politie op strategische punten snelheidscontroles uitvoert. (Novum)