Oog voor boekcovers? Amerikaanse cultuurblog biedt grappig en soms (te) flauw overzicht

Cover van Malcolm Bradbury's debuutroman 'Eating people is wrong' (1959) Foto Bored Panda

Covers van boeken ontwerpen is serieus werk. The New York Times heeft er zelfs een rubriek over. De foto, de titel, ze zijn soms geniaal. Of domweg lachwekkend, toont kunstblog Bored Panda.

Het blog verzamelde, voor het artikel ’40 worst book covers and titels ever’, de in hun ogen meest opmerkelijke boekcovers. Een definitieve lijst is het niet en serieuze boeken - die van Christopher Hitchens bijvoorbeeld - worden afgewisseld met soms dusdanig flauwe covers dat je je afvraagt of de boeken werkelijk bestaan.

Toch bestaan ze echt, laat Bored Panda in hun overzicht zien. Onder iedere cover staat een link naar internetboekwinkel Amazon. Koop ze maar niet. Loopt de lijst door en vergeet alles gauw weer. Hieronder een kleine selectie van enkele opmerkelijke, door Bored Panda, opgenomen boekcovers:


    • Roderick Nieuwenhuis