kort

Horeca

Hotelkamers in Nederland goedkoper

Nederlandse hotelkamers zijn ten opzichte van vorig jaar goedkoper geworden. De prijs daalde met 1 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com, een boekingssite die de wereldwijde prijsontwikkeling van hotels jaarlijks onderzoekt. De landelijke daling is grotendeels te danken aan Utrecht. Daar daalden de prijzen met gemiddeld 6 procent. Ook Den Haag en Eindhoven kenden een kleine daling. Rotterdam en Amsterdam werden niet goedkoper. Met gemiddeld 135 euro voor een hotelkamer blijft Amsterdam de duurste stad om te overnachten. Rotterdam was de grootste stijger, met 4 procent. De algemene prijsdaling in Nederland vormt een uitzondering op de wereldwijde trend. De overnachtingsprijzen stegen mondiaal met 3 procent.

Feyenoord

Aanklager wil Pellè vier duels schorsen

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoord-spits Graziano Pellè een schikkingsvoorstel gedaan van vier duels onvoorwaardelijke schorsing. Pellè krijgt het schikkingsvoorstel voor de elleboogstoot die hij zondag tijdens Feyenoord-Ajax uitdeelde aan Ajacied Joël Veltman. Dat meldde de KNVB gisteravond. Pellè heeft tot vanmiddag 12 uur om te reageren op het voorstel. De voetballer kreeg vorige week ook een voorwaardelijke schorsing van één duel, en 5.000 euro boete, na een gefilmde woede-uitbarsting waarin hij tegen de dug-out bij FC Twente aantrapte. Dat incident is niet meegenomen in het schikkingsvoorstel, omdat het wordt gezien als een ander soort overtreding.

Gouda

‘Vrouwen naar Syrië om jihadist te huwen’

Een aantal jonge vrouwen uit Gouda is de afgelopen maanden naar Syrië gereisd, vermoedelijk om daar te trouwen met een jihadist. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in het Algemeen Dagblad. Het zou gaan om een autochtone Nederlandse, een Bosnische en drie Marokkaanse vrouwen. Hun exacte leeftijden zijn onbekend. Strijders in Syrië zouden via sociale media regelmatig contact zoeken met jonge moslima’s in Gouda, om hen over te halen naar Syrië te komen.

    • NRC