Kijken: een maand later heeft Philip Seymour Hoffman zijn ultieme eerbetoon

Een maand geleden overleed acteur Philip Seymour Hoffman. Winnaar van een Oscar, geroemd als een van de beste karakteracteurs van zijn generatie. Er zijn al vele eerbetuigingen voorbijgekomen, maar geen indrukwekkender dan die van de Amerikaan Caleb Slain. 47 films van Hoffman in twintig minuten, bijzonder knap in elkaar gezet.

Philip Seymour Hoffman als Truman Capote, een rol waarvoor hij een Oscar won.
Philip Seymour Hoffman als Truman Capote, een rol waarvoor hij een Oscar won. Foto AP/ Attila Dory

Iets meer dan een maand geleden overleed acteur Philip Seymour Hoffman. Winnaar van een Oscar, geroemd als een van de, al dan niet de beste karakteracteur van zijn generatie. Er zijn al vele eerbetuigingen voorbijgekomen, maar geen indrukwekkender dan die van de Amerikaan Caleb Slain. 47 films van Hoffman in twintig minuten, bijzonder knap in elkaar gezet.

Slain was er naar eigen zeggen 200 uur mee bezig de verschillende fragmenten te bewerken voor zijn video:

“Zijn nalatenschap verzamelen is een van de meest uitdagende ervaringen geweest die ik ooit heb gehad als editor en tegelijkertijd ook onbeschrijflijk belonend.”

In de twintig minuten die Slain verzamelde is goed de variatie van Hoffman als acteur te zien. Van zijn rollen in Magnolia en Happiness tot die in Capote en Doubt, alles komt langs. Een volledige lijst van de films waaruit fragmenten zijn gebruikt voor dit eerbetoon, vind je hier.

P.S. Hoffman (A Tribute) from Caleb Slain on Vimeo.