‘Ik werk alleen thuis als het functioneel is’

Renske van Geel (29)

Werkt als: organisatieadviseur

„Mijn functie vraagt om flexibel werken. Ik ben altijd aan de slag voor opdrachtgevers en moet eigenlijk zo min mogelijk bij mijn moederorganisatie zijn. De uren die ik werk, moet ik inzichtelijk maken. Dat wordt niet wekelijks gecontroleerd, maar het komt natuurlijk wel terug in functioneringsgesprekken. Ik word afgerekend op resultaten en dat zorgt ervoor dat ik de motivatie en discipline heb om thuis te werken.

Ik werk alleen thuis als het functioneel is, niet omdat het relaxed is. Als ik een dag geen afspraken heb, waarom zou ik dan in de auto of de trein stappen? Dat kost me weer twee uur reistijd. Ik probeer mijn werk van half negen tot zes in te delen, daar ben ik redelijk conservatief in. Het is niet zo dat ik op vrijdagmiddag denk: het is mooi weer, ik ga naar het strand en de rest doe ik zaterdagochtend. Dat vind ik een nadeel aan thuiswerken: het continu bereikbaar zijn. Je wordt geacht direct te reageren. Ik vind het prima om hard te werken om een deadline te halen, maar ik wil wel gewoon om 19.00 uur mijn computer afsluiten. Ook als ik thuis ben.”

    • Interviews: Anne-Martijn
    • van der Kaaden