‘Ik houd me liever bezig met mijn kinderen’

Man, dertiger (wil anoniem blijven)

Werkt als: ontwerper bij een ingenieursbureau

„Ik heb een contract van 36 uur en word geacht vier uur per week thuis te werken. Op woensdag heb ik mijn thuiswerkdag, maar meestal komt het er niet van. Ik heb twee kleine kinderen en heb vaak niet de energie, of gewoon niet zo’n zin om aan de slag te gaan. Ik houd me liever bezig met huishoudelijke dingen, de kinderen en mijn hobby’s. Mijn werk heb ik wel altijd af. Blijkbaar kan ik in 32 uur 36 werken. Niemand heeft het in de gaten.

Ik heb een paar jaar lang een eigen bedrijfje gehad, in eerste instantie aan huis. Dat beviel best goed, maar later ben ik toch kantoorruimte gaan huren om meer scheiding tussen werk en privé te hebben. Nu ik weer voor een baas werk, ervaar ik minder verantwoordelijkheid. Als ik iets niet doe, kan een collega het doen. Heel anders dan toen ik nog alleen werkte. Het feit dat ik mijn tijd zelf mag indelen, is waarschijnlijk de reden dat thuiswerken er vaak niet van komt. Als iets écht op tijd af moet zijn, dan doe ik het wel. Dan sluit ik mezelf gewoon op zodat ik niet word afgeleid. Maar ik ga niet thuiswerken om het thuiswerken.”