Geen arm meer op je selfie

App // De ideale selfie-app CamMe PointGrab Gratis in Appstore (iOS) 4

Eén klein probleem met die selfies: je kunt de camera slechts een armlengte van je afhouden. Wie geheel op de foto wil, zal alsnog aan iemand anders moeten vragen de foto te maken of een apparaatje moeten kopen dat als afstandsbediening werkt. De app CamMe maakt aan dit first world problem een eind. Je zet je smartphone neer, camera aan. Paar stappen naar achteren (zo’n vijf meter), je favoriete pose aannemen en je hand de lucht in steken. Zodra je een vuist maakt, begint de camera af te tellen tot de foto wordt gemaakt: voilà. De app heeft ook nog extraatjes, zoals de ‘photobooth’, waarin het lijkt alsof je ouderwetse pashokjesfoto’s hebt genomen, en won onlangs de ’Meest Innovatieve App Award’ op het Mobile World Congress.

    • Charlotte van ’t Wout