Fraai weer

Fraai weer domineert de komende periode. Afgezien van een enkele storing in de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het droog. Dat onder invloed van een hogedrukgebied boven Rusland enerzijds en bij de Azoren anderzijds. Er tussenin ontstaat boven Midden-Europa ook een hogedrukgebied. Langs dit gebied stroomt steeds mildere lucht naar ons toe. Tijdens de nachten is het nog wel fris. Dat merken we ook komende nacht met landinwaarts op veel plaatsen lichte vorst. Morgen start plaatselijk grijs met mist. Verder schijnt de zon flink. Bij een zwakke tot matige zuidelijke wind wordt het 10 graden op de Wadden tot 13 graden in het binnenland. Na een eveneens fraaie vrijdag start zaterdag nog wat bewolkt. Later breekt de zon opnieuw door. De temperatuur loopt verder op, met op zondag 12 tot 17 graden.