Een klein regenbuitje, drijft zo over

Het bedrijfsuitje van Spar: Wie is de Mol

Bedrijf: Spar Omlo, Groningen

Deelnemers: 13

Prijs: 15 euro pp, inclusief 2 drankjes

Wat gaan ze doen?

Op een natte zaterdagavond speelt het buurtsuperteam van Spar Omlo Wie is de Mol in Groningen. De monumentale binnenstad dreigt te worden platgegooid om er hotels te kunnen bouwen. Team Rood en Team Blauw zijn deel van het Cultureel Verzet, maar beide teams hebben een infiltrant van de gemeente die de groep intern saboteert.

Wat is het doel?

De vorige keer ging Spar Omlo een avondje wokken. Wokken en onbeperkt drinken. Nu kiest eigenaar Theo Omlo (39) liever voor een activiteit waarbij je „elkaar eens op een andere manier spreekt”. Hoe komt hij bij Wie is de Mol? Kassamedewerker Martina Zandbergen (20): „Theo kan googelen.”

En, hoe was het?

Aan een lange tafel in een café krijgen de medewerkers uitleg.

Spelleider Wouter Roosjen (23) deelt twee koffertjes uit met de opdrachten en regenponcho’s. Eerste opdracht: kraak de code. Het team dat de juiste wortels trekt, komt op een geheim nummer. „Hoofdrekenen, daar ben ik toch zo slecht in”, verzucht kassamedewerker Martina (21). „Ik had voor rekenen altijd een 2.” Filiaaleigenaar Theo Omlo verschrijft zich. Jochem Vos (23): „Ja, nou is het wel duidelijk Theo! Mollenstreken.” Op de Grote Markt begint het te regenen. De regen striemt in het gezicht van de medewerkers. „Een klein buitje, drijft zo over”, zegt Roosjen opgewekt. De behendigste collega’s –‘allround medewerker’ Robert Van der Zweep (28) en de vriendin van de baas – doen Twister. Theo mengt zich in de worsteling. „Sabotage”, weet de rest. Het hoost inmiddels en het waait. Team Rood schuilt onder een afdak, terwijl Martina in een regenponcho foto’s van Der Aa-kerk maakt. „Een buitenactiviteit in de winter, wie bedenkt dat Theo?” moppert Jochem Vos (23). Het boodschappenspel wordt afgelast vanwege het weer. De foto’s die Theo’s vriendin voor het Peerd van Ome Loek heeft gemaakt blijken mislukt. Terug in het café wordt ze met veel ‘ohs’ en ‘ahs’ als mol ontmaskerd. Eindoordeel volgens Omlo: „Best leuk, maar jammer van het weer.” Van der Zweep: „Volgende keer weer wokken”.