Ben jij Facebookverslaafd?

Digitaal

Wat mag je niet missen op internet? // Een cursus armloze selfies maken // Lekker anoniem wegwerpchatten

App // Klok je facebook Time Rabbit Gratis, werkt met Internet Explorer, Firefox en Chrome. gigawatch.com/timerabbit

En voor de zoveelste keer vandaag check je Facebook weer ‘even’. Posts van vrienden bekijken en liken of niet. Direct zelf maar ‘even’ die foto met commentaar je vriendenkring inslingeren. Voor je het weet heeft Facebook weer tien minuten van je tijd opgeslurpt. Volgens een enquête van Multiscope (2013) onder 8.500 respondenten brengt de Nederlandse Facebooker bijna een uur per dag door op de site. Hoeveel tijd spendeer (of verdoe) jij eigenlijk aan dit verslavende medium? Daar kun je nu achterkomen met de app Time Rabbit. Je ziet exact hoeveel tijd je in totaal – sinds de oprichting van Facebook tien jaar terug – er hebt doorgebracht. Ook een dagelijks of wekelijks overzicht behoort tot de mogelijkheden. Dat wordt schrikken.

    • Maaike de Visser