Wie stichtte Duckstad?

Vele lezers kunnen zich de bonte avonturen van stripfiguur Donald Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en kwak, met rijke oom Dagobert Duck en de Zware Jongens nog levendig voor de geest halen. Dat is handig, want dan scoren zij hoog in Duck Quiz van Sanoma Media.

Duck Quiz is de eerste app in een reeks zogeheten edutainment-software bedoeld om het stripblad digitaal neer te zetten. In het fraai vormgegeven Duck Quiz beantwoorden gebruikers als hun favoriete Duckstadfiguur vragen in vijf categorieën zoals aardrijkskunde en geschiedenis.

De app is gericht op kinderen, maar ook volwassenen kunnen nog veel lol beleven aan de quiz-categorieën Disney en Donald Duck. De plannen van Sanoma lijken veelbelovend na het zien van Duck Quiz. Maar de vraag is of het publiek de stevige prijs van 3,59 euro wil neerleggen voor een simpel spelletje waar vast een goedkopere of gratis variant van te vinden is.