Voorjaarsachtig

Er staan voorjaarsachtige dagen op het programma. Stapelwolken en flinke zonnige perioden wisselen elkaar morgen en overmorgen af en het blijft overal droog. Bij weinig wind en middagtemperaturen tussen 9 en 12 graden voelt het op beide dagen behoorlijk zacht aan. Wel verlopen de nachten vrij helder en koud met landinwaarts temperaturen om en nabij het vriespunt. Verder vormt zich ’s nachts her en der (dichte) mist, die in de vroege ochtend snel verdwijnt. Aan de basis hiervan staat een hogedrukzone boven onze omgeving, die naar het oosten trekt. Hierdoor stroomt in het weekeinde met een zuidelijk briesje mildere lucht binnen. De temperatuur gaat zowel ’s nachts als overdag enkele graden omhoog. In de middag wordt het in het zuiden bij geregeld zonneschijn op veel plekken 15 graden.