Theo Janssen stopt als speler bij Vitesse

Theo Janssen stopt als speler bij Vitesse. Foto ANP / Olaf Kraak

Theo Janssen stopt als speler bij Vitesse. Dat maakte de voetbalclub zojuist bekend op Twitter. De middenvelder gaat bij dezelfde club verder als scout en specialistentrainer. Vanwege knieblessures speelde de 32-jarige al sinds begin oktober niet meer.

Twitter avatar MijnVitesse Vitesse Theo Janssen voetballer af. Hij gaat bij #Vitesse verder als scout en specialistentrainer! http://t.co/hr34U1L49S http://t.co/KBSfGDtHyb

Tegen persdienst Novum zegt Janssen:

“Ik wilde absoluut terugkomen en nog een aantal wedstrijden spelen. Een tweede blessure toen hij de training net weer had hervat gooide roet in het eten. “Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt.”

Janssen vertelt over zijn keuze:

Vitesse is jeugdliefde van Janssen

Janssen begon zijn voetbalcarrière bij de amateurclub Vitesse. Later speelde hij in de jeugd van de profclub. In 1999 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Met uitzondering van een korte verhuurperiode bij Racing Genk speelde hij tot 2008 bij de club.

In 2008 werd hij overgekocht door FC Twente. Met die club werd hij landskampioen en won hij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. In 2011 tekende hij twee jaar voor Ajax. Met die club veroverde Janssen zijn tweede landstitel. Omdat hij daar niet meer zeker was van een basisplaats, besloot hij in 2012 om weer terug te keren naar zijn jeugdclub Vitesse. Ook werd hij bekroond met de Gouden Schoen voor beste voetballer in de Eredivisie.

Met 242 duels voor Vitesse is hij houder van het clubrecord. Janssen speelde vijf keer voor Oranje.

Een warm welkom toen Janssen weer terugkeerde bij Vitesse. Foto ANP / Vincent Jannink

    • Mirjam Remie