Spot de Russische regenboog

None

De Winterspelen zijn dan wel voorbij, maar ontwerpcollectief Pink Pony Express en productieplatform Club Interbellum richten zich nog steeds op Rusland. Terwijl de wereld toekijkt naar de onrust in Kiev en de Krim, zijn zij de verscherpte homowetgeving van Poetin niet vergeten. Om dat op ludieke wijze weer onder de aandacht te brengen, ontwikkelen zij Raduga. Dit is een app die satelliet- en radardata gebruikt om regenbogen – het symbool van de homobeweging – te voorspellen in Rusland. Raduga is nog niet voor smartphones beschikbaar; op crowdfundplatform Voordekunst willen de twee organisaties zesduizend euro ophalen om de app te maken. Verschillende bekende Nederlanders als schrijver Willem Bosch, politicus Myrthe Hilkens en actrice Thekla Reuten steunen Raduga. Op het moment van schrijven heeft de app pas 23 procent van het beoogde bedrag opgehaald, maar wie Raduga een warm hart toedraagt kan nog tot 19 maart geld doneren.