Snode politici eten vette hap

De Machiavelliaanse politieke manoeuvres van Frank Underwood in de populaire serie House of Cards leken iets te missen, vonden de makers van House of Carbs: een vette pizza, stokbrood of met roomkaas belegde bagel. De gelijknamige Tumblr-pagina verzamelt screenshots van de serie waarin etenswaren met veel koolhydraten zijn gephotoshopt. Dat levert foto’s op waar de slanke partner van Underwood, Claire, zit te broeden op snode plannen, en ondertussen typisch Amerikaanse krakelingen eet met honing-mosterd smaak. House of Carbs lijkt vooral de draak te steken met de ultragezonde levensstijl van de hoofdrolspelers die moeten overleven in het competitieve milieu van Washington. Juist zij zouden zich nooit te goed doen aan dergelijke vette happen, al wil hoofdrolspeler Underwood nog wel eens spareribs eten. Carbs is vooral leuk voor de kijkers van de serie, maar ook voor Amerika-liefhebbers zijn de koolhydraat-rijke etenswaren een feest van herkenning.