Aanklager wil Pellè vier duels schorsen

Graziano Pellè van Feyenoord verlaat het veld na afloop van de verloren wedstrijd tegen Ajax. ANP OLAF KRAAK Foto ANP / Olaf Kraak

De aanklager betaald voetbal wil Feyenoord-spits Graziano Pellè een onvoorwaardelijke schorsing van vier wedstrijden opleggen. Dat meldt de KNVB. Hij heeft tot morgen 12 uur om te reageren op het voorstel.

Twitter avatar KNVB KNVB Aanklager stuurt Pellè n.a.v. #feyaja schikking van 4 wed. Voorwaardelijke straf eerdere overtreding (kopstoot #feyher) is hierin meegenomen

Update 5 maart / 10.47 uur:
Pellè is akkoord met het schikkingsvoorstel: hij blijft vier wedstrijden aan de kant.

Pellè deelde volgens de aanklager zondag in de klassieker tegen Ajax (2-1 nederlaag) een elleboogstoot uit aan Joël Veltman, schrijft persdienst Novum. In de vier wedstrijden die de aanklager heeft voorgesteld is ook de voorwaardelijke schorsing van één duel opgenomen die Pellè in oktober ontving. Toen had de Feyenoorder geprobeerd Heracles Almelo-speler Mike te Wierik een kopstoot te geven.

Pellè de laatste weken vaak in opspraak

Pellè kreeg vorige week ook een voorwaardelijke schorsing van één duel, en vijfduizend euro boete, nadat een gefilmde woede-uitbarsting waarin hij tegen de dug-out bij FC Twente aantrapte. Dat incident is niet meegenomen in het schikkingsvoorstel, omdat het wordt gezien als een ander soort overtreding.

De woede-uitbarsting van Pellè:
https://www.youtube.com/watch?v=z5R21FyEf_Q

Feyenoord strafte Pellè gisteren zelf al door hem twee wedstrijden te schorsen en zijn aanvoerdersband af te pakken. De clubleiding wil met de straf aangeven dat het gedrag van Pellè niet door de beugel kan. Na de wedstrijd zei hij tegen sportverslaggever Jan-Joost van Gangelen: “Je hebt het gezicht van een Ajax-supporter.”

‘Nogal wat aan te merken op de instelling van de Italiaan’

Pèlle scoort bijna één keer per wedstrijd. De aanvoerdersband, die hij overnam van Stefan de Vrij, had hij te danken aan die sportieve bijdrage. Maar juist los van het voetbalspel was er nog weleens wat aan te merken op de instelling van de Italiaan, schreef onze sportredacteur Derk Walters vandaag in nrc.next:

“Zo pakte hij vorig seizoen zijn vijfde gele kaart door dom zijn shirt uit te trekken na een treffer, wat hem de cruciale uitwedstrijd tegen sc Heerenveen kostte. Prompt verloor Feyenoord. Dit seizoen kreeg Pellè de rode kaart in de verloren thuiswedstrijd tegen Heracles, na een kopstoot tegen Mike te Wierik. (…) Na het gelijkspel in Twente van vorige week schopte hij zijn frustraties van zich af in de spelerstunnel.”

Deze heldere uitleg van de KNVB legt uit hoe de voetbalrechtspraak in elkaar zit.

    • Mirjam Remie